Офіс президента: росіяни збільшують обстріли прикордонних регіонів України

168958-1_large
ілюстративне фото

Упродовж останнього тижня російсько-окупаційні війська 162 рази атакували Харківську, Чернігівську та Сумську області. Стріляли із артилерійських та мінометних установок.

Такі дані за 8-16 травня навів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Він уточнив, що Сумщину загарбники за цей час обстріляли 110 разів, Чернігівщину — 29, а Харківщину — 23.

В останньому регіоні, стверджує Єрмак, росіяни вбили 12 людей, а ще 23 мирних мешканців зазнали поранень. Зокрема йдеться про двох дітей.

У Сумській області 1 людина загинула, ще двоє - поранено, в тому числі одна дитина. На Чернігівщині троє загиблих і троє поранених.

«Росіяни тероризують цивільних. Всі їхні злочини документуються та фіксуються правоохоронцями. За кожен злочин вони відповідатимуть. Дуже важливо, щоб наші союзники розуміли - ворог здійснює акти терору у різних регіонах України, не тільки там, де є активна лінія фронту», — написав глава ОПУ у четвер, 17 травня.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Хотіївка Чернігівської області; Нововасилівка, Комарівка, Волфине Сумської області, а також Гур'їв Козачок, Уди, Окіп, Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Зибине, Устинівка і Зарубинка на Харківщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: