За добу на фронті відбулись чверть сотня боєзіткнень: яка ситуація по напрямках, — Генштаб

346601304_790137252471383_1975802207794667247_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська зосереджують зусилля на чотирьох напрямках. Цієї доби відбулось 25 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 середи, 17 травня.

Так, загарбники зосередили зусилля на таких напрямках:

  • Лиманському. Тут окупанти наступали в районі Невського Луганської області. Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки, Верхньокам'янського та Веселого. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Верхньокам’янське і Спірне Донецької області.
  • Бахмутському. Ворог продовжує наступати. Тривають важкі бої за Бахмут. Окупанти безуспішно наступали у напрямку населеного пункту Іванівське. А також вдарили із авіації в районах населених пунктів Бахмут, Курдюмівка. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Предтечине, Біла Гора, Північне, Шуми Донецької області.
  • Авдіївському. Тут росіяни не наступали, але вдарили із авіації в районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Новоселівка Перша та Первомайське, здійснили обстріли Авдіївки, Первомайського, Карлівки та Невельського Донецької області.
  • Мар'їнському. Тут пдрозділи Сил оборони відбили численні атаки ворога в районі Мар’їнки. В той же час ворог завдав авіаційного удару по Красногорівці та здійснив обстріли населених пунктів Мар’їнка, Парасковіївка і Новомихайлівка Донецької області.

Яка ситуація за іншими напрямками?

  • На Шахтарському напрямку росіяни не наступали, але завдали авіаційного удару в районі Великої Новосілки та обстріляв, зокрема, Вугледар, Пречистівку та Новоукраїнку.
  • На Куп’янському напрямку окупанти не припиняють спроб покращити тактичне положення. Цієї доби вели безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського. Завдав авіаційного удару поблизу Першотравневого. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни обороняються. Обстріляли із авіації Новопіль Донецької області та Малій Токмачці на Запоріжжі. Також атакували понад 20 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Щербаки, Степове та Кам’янське Запорізької області; Золота Балка, Качкарівка, Червоний маяк, Зміївка, Берислав, Тягинка, Антонівка, Дніпровське, Кізомис, Широка балка Херсонської області та місто Херсон.
  • На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Хотіївка Чернігівської області; Нововасилівка, Комарівка, Волфине Сумської області, а також Гур'їв Козачок, Уди, Окіп, Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Зибине, Устинівка і Зарубинка на Харківщині.

У Генштабі також розповіли, що цієї доби українська авіація завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російсько-окупаційних військ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: