Правоохоронці викрили блогерів, які «засвітили» роботу ППО під час удару РФ по Києву 16 травня

13

У ніч на 16 травня блогери здійснили фото- та відеозйомку роботи української протиповітряної оборони та розмістили відповідні матеріали у соцмережах.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Вони зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим блогери могли розкрити місцеположення та специфіку роботи вітчизняної протиповітряної оборони, зазначають правоохоронці. За лічені хвилини ці відео «підхопили» численні телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. Серед них – інтернет-ресурси, які підконтрольні спецслужбам країни-агресора. Отриману таким чином інформацію окупанти могли використовувати для коригування повторних повітряних ударів по столиці України.

Відтак шістьом блогерам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нічна атака на Київ 16 травня

У ніч проти 16 травня стався восьмий повітряний напад на Київ із початку травня. Цього разу російсько-окупаційні війська здійснили комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням безпілотників, крилатих ракет і, ймовірно, ракет балістичного типу. За попередньою інформацією, переважну більшість ворожих цілей у повітряному просторі Києва Сили оборони виявили та знищили. 

Як повідомив міський голова Віталій Кличко, у Шевченківському районі на територію зоопарку впали уламки ракети. У Соломʼянському районі троє потерпілих. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: