Речник Повітряних сил: Знищити Patriot «Кинджалом» неможливо

шо

Попри те, що у Повітряних силах не збирались коментувати заяви російського Міноборони про нібито «знищення» ЗРК Patriot ракетою «Кинджал» в Києві, українців все ж вирішили заспокоїти - Patriot знищити одним ударом ракети «Кинджал» неможливо.

Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Ігнат пояснив, що Patriot - це дивізіон, який складається з командного пункту, радара, а також самих пускових установок (до 8). Зокрема, у командному пункті «сидить бойова обслуга»Вона займається відстеженням цілей, отримує інформацію про ситуацію у повітрі у зоні своєї відповідальності.

При цьому, командний пункт може працювати у трьох режимах: ручному, напівавтоматичному й автоматичному. Автоматичний режим дозволяє без втручання людини збивати повітряні цілі. Саме його, за словами Ігната, і використали у ніч проти 16 травня. 

«Знищити систему якимось там "Кинджалом", ну це неможливо. Тому все, що там вони розповідають, я думаю, що хай залишиться в їхньому архіві пропаганди», - зазначив Ігнат. 

Що передувало

В Міноборони країни-агресора заявили, що нібито «високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинджал" у місті Київ уражено зенітний ракетний комплекс Patriot виробництва США». Тоді речник Повітряних Сил Юрій Ігнат сказав, що ПС ЗСУ не коментуватимуть інформацію російської сторони про нібито ураження зенітно-ракетного комплексу Patriot під час нічної атаки на Київ. 

Згодом CNN повідомило, що нібито існує ймовірність того, що під час ракетної атаки по Києву та його околицях росіянам вдалося пошкодити ЗРК Patriot, але не знищити. Своєю чергою, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Вашингтон наразі не може підтвердити інформацію про пошкодження ЗРК Patriot. 

Атака на Київ 16 травня

У ніч проти 16 травня стався восьмий повітряний напад на Київ із початку травня. Цього разу російсько-окупаційні війська здійснили комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням безпілотників, крилатих ракет і, ймовірно, ракет балістичного типу. За попередньою інформацією, переважну більшість ворожих цілей у повітряному просторі Києва Сили оборони виявили та знищили. 

Як повідомив міський голова Віталій Кличко, у Шевченківському районі на територію зоопарку впали уламки ракети. У Соломʼянському районі троє потерпілих. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: