СБУ викрила командира армії рф, який наказав атакувати центр Херсона: тоді загинули 11 людей

111111111111
Наслідки російського обстрілу Херсона 24 грудня 2022 року. Фото: Володимир Зеленський/Telegram

Підполковник Дмитро Жарких – командир 8-го окремого артилерійського полку 22-го армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту рф. причетний до вбивства 11 та поранення 64 мирних мешканців Херсона. У грудні торік він віддав наказав атакувати центр міста із важкого озброєння.

Про це заявили у Службі безпеки Українни 17 травня.

Там нагадують, що 24 грудня 2022 року російсько-окупаційні війська обстріляли центр Херсона із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», які базувались на лівому березі річки Дніпро.

«Тоді рашисти поцілили у житлові будинки, магазини, лікарню та пункт видачі гуманітарної допомоги у центральній частині обласного центру. Унаслідок ворожого обстрілу загинуло 11 мирних жителів, ще 64 – отримали поранення. Більшість з потерпілих – жінки та люди похилого віку. Невдовзі після цього Жарких запросили до кремля, де його відзначили за терор проти цивільного населення України», — йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначають, що воєнний злочинець ще з 2014 року брав активну участь у захоплені Криму. Згодом його полк почав дислокуватись на тимчасово окупованій території українського півострова. Після початку повномасштабного вторгнення підпорядковані фігуранту підрозділи були задіяні на південному фронті.

Фото: СБУ

Йому повідомили про підозру у порушенні законів і звичаїв війни.

Тим часом вдень 17 травня росіяни атакували Зеленівку на Херсонщині. Загинули троє дітей, серед них — 5-річний хлопчик.

Яка ситуація в регіоні?

У вівторок, 16 травня, російські війська обстріляли Херсонську область 79 разів. Унаслідок цього поранено сімох мирних жителів, в тому числі й трьох дітей.

Очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що по території регіону росіяни випустили за добу 406 снарядів із важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню «Град», танків, безпілотників та авіації.

Напередодні, у вівторок, 16 травня, російсько-окупаційні війська атакували Молодіжне — селище у Херсонській області. Четверо людей отримали поранення, з них троє — діти.

Яка ситуація на фронті?

За даними Генерального штабу Збройних сил України станом на ранок 17 травня, на Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують вести оборонні дії. Водночас загарбники продовжують атакувати населені пункти регіонів із різного озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: