З росії повернули 6-річну дівчинку: її батьки захищали Маріуполь та були у ворожому полоні

347107595_937042124007099_6837708395056154828_n
Фото: Дмитро Лубінець / Facebook

Україна повернула 6-річну Анну-Марію із росії. Батьки дитини захищали рідний Маріуполь Донецької області та опинились у російському полоні.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у середу, 17 травня.

Він розповів, що батьки дитини — військові, які потрапили в полон під час оборони рідного Маріуполя й перебували там тривалий час.

Після визволення мати дівчинки звернулася до Офісу омбудсмена з проханням допомогти їй повернути доньку.

Нині родина возз'єдналась.

Українській владі відомо про щонайменше 19 тисяч 393 дитини, яких незаконно вивезли росіяни після початку повномасштабного вторгнення в Україну. З 24 лютого торік вдалось повернути лише 364 неповнолітніх. Це інформація Національного інформаційного бюро.

Читайте також: Геноцид, або Навіщо росії українські діти

Що відомо про ситуацію в окуповному Маріуполі?

Напередодні у тимчасово окупованому місті росіяни розпочали відкриту мобілізацію. В один з навчальних закладів міста надійшло мобілізаційне розпорядження. Тепер чоловіків, які працюють викладачами та першими отримали російський паспорт, відправлять в окопи.

«До цього трьох працівників комунального підприємства окупантів «Автодор» також було мобілізовано та відправлено вмирати за «асвабадителей». Такі випадки не поодинокі. Скоро це стане новою нормою», — коментують у мерії.

Також раніше повідомлялось, що російські окупанти готуються до наступу ЗСУ на Маріуполь, до міста надходять засоби ППО. А рф перекинула під місто щойно мобілізованих.

Як там живуть люди?

У окупованому Маріуполі лікарні переповнені. Людей відмовляються госпіталізувати. А морги не встигають забирати тіла померлих. У мерії кажуть, що під час повномасштабного російського вторгнення загинули близько 22 тисяч маріупольців, однак ці цифри можуть бути вищими. Нещодавно були знайдені нові масовані поховання цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: