Львівські лікарі врятували чоловіка, в якого було важке ускладнення від інфаркту

1-77c9e684
Врятований пацієнт. Фото: ЛМР

67-річний львів’янин Богдан Глас рік тому переніс коронавірус, унаслідок якого в чоловіка почалися ускладнення. Зокрема чоловік переніс гострий інфаркт міокарда.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської Міської ради.

Там розповіли, що аби зберегти життя пацієнту, спеціалісти лікарні святого Луки вперше у своїй практиці застосували новітню внутрішньосудинну методику.

Історія 67-річного львів’янина

Спочатку чоловік тривалий час лікувався від менінгіту, а далі з’явились постійна втома та часті запаморочення.

Минуло трохи більше тижня і він зненацька почав важко дихати та знепритомнів. Після цього донька викликала швидку.

Вже у критичному стані 67-річного львів’янина доправили до лікарні святого Луки. Тут йому провели операцію під час якої відновили кровотік, а саме –встановили металевий каркас у вигляді сітки для розширення звуженої судини серця.

Однак, як розповіли в лікарні, після цього головний м’яз пацієнта не запрацював належно. Кров із киснем і далі не надходили до життєво важливих органів та систем. У чоловіка розвинувся кардіогенний шок.

За словами медиків, одразу після введення контрпульсатора фракція викиду серця, тобто показник ефективності його роботи, підвищилася з 10 до 40%. Таким чином пацієнта вдалося врятувати.

Зараз пан Богдан почувається добре. Чоловік уже самостійно ходить, і у нього відновилось мовлення. Його чекає відновлення у реабілітаційному центрі в Брюховичах.

Довідка

Як зазначають в пресслужбі Львівської Міської Ради, кардіогенний шок – це одне з найпоширеніших ускладнень інфаркту. У 90% пацієнтів призводить до смерті.

В цьому випадку, щоб врятувати чоловіка, львівські лікарі наважилися застосувати нову для них методику – вперше встановити пацієнтові аортальний балонний контрпульсатор.

Читайте також У Львові лікарі врятували дитину зі складною патологією

Це маленький внутрішньосудинний пристрій, який вводять до серця через єдиний прокол стегнової артерії. Він поступово починає роздуватися, проштовхує кров в обох напрямках, покращує кровотік та насичення організму киснем.

Скільки випадків інфаркту міокарда фіксують в Україні?

Згідно зі статистикою, щороку в Україні фіксується близько 50 тисяч випадків інфаркту міокарда. У більшості випадків, хворі помирають.

Основною причиною цього є несвоєчасне звернення за медичною допомогою.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що львівські медики врятували 9-річного хлопчика, в якого було звуження трахеї. Через таку патологію він міг задихнутися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: