Міноборони: ЗСУ контролюють південно-західну частину Бахмута

a4d71d4-43607ee-4fb847e-bahmut-ukraine-larin
Фото Дмитра Ларіна, УП

Українські захисники контролюють південно-західну частину Бахмута Донецької області станом на вечір четверга, 18 травня.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона розповіла й про просування наших військових на 500 метрів на окремих ділянках на північ від населеного пункту. Сили оборони також відкинули армію рф на 1 км на деяких частинах фронту на південних околицях Бахмута.

«Військові задачі оборона Бахмута та передмістя виконує. Наразі ми виграємо час для певних запланованих дій», — йдеться в повідомленні Маляр.

Ситуація на Бахмутському напрямку: що відомо

17 травня підрозділи української армії просунулись на відстань до 1,7 км на певних ділянках на Бахмутському напрямку.

За словами речника Східного угруповання Збройних сил України, 487 разів ворог завдавав ударів ствольною та реактивною артилерією по українських позиціях. Відбулося 25 бойових зіткнень, шість авіанальотів. У боях знищено 130 окупантів, 145 дістали поранень, четверо потрапили в полон.

У Генштабі 18 травня зазначили, що Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

До того ж, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Іванівського. Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Новомаркове, Богданівка, Бахмут, Предтечине та Курдюмівка.

Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Предтечине, Біла Гора, Північне і Шуми Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: