На окупованих територіях росіяни затримують чоловіків та готують їх воювати проти України, – Маляр

окупанти
Фото ілюстративне з відкритих джерел.

У деяких населених пунктах на тимчасово окупованій території України російські військові здійснюють облави та затримують місцевих мешканців. Таким чином окупанти хочуть поповнити власні резерви для війни проти України.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона зазначила, що росіяни перевіряють місцевих мешканців на лояльність до окупаційного режиму. Зокрема чоловіків, які за віком можуть бути призвані на військову службу, заарештовують, переважно за надуманими приводами.

За словами Ганни Маляр, після цього заарештованих українців відправляють до спеціально обладнаних польових таборів, в яких вже перебувають завезені з російських в’язниць злочинці, які погодились  брати участь у бойових діях проти України.

Заступниця міністра оборони розповіла, що сьогодні відомо, що декілька таборів російська армія облаштовала поблизу населених пунктів Рогове та Можніківка Луганської області. Туди з-під конвоєм з росії доставляються партії завербованих ув’язнених.

Крім того, в таких таборах  окупанти утримують місцевих  чоловіків, які були затримані за незначні правопорушення і не погодились  підтримувати росіян.

Як підкреслила Гання Маляр, на сьогодні в зазначених таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки, які заплановано завершити протягом одного місяця.

Відомо, що після проходження в’язнями курсу бойової підготовки, з ними буде укладено контракти, які передбачають обов’язкову участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що за декілька днів українські військові звільнили від росіян на півночі та півдні передмістя Бахмута близько 20 квадратних кілометрів. Однак важкі бої не припиняються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: