ЗСУ здійснили прорив на околицях Бахмута

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові, зокрема третя штурмова бригада, провела наступ на західних околицях Бахмута. Такими діями ЗСУ створили плацдарм для подальшого контрнаступу.

Про це повідомили в телеграм-каналі третьої штурмової бригади.

Військові зазначили, що ширина смуги прориву склала 2000 м, а глибина – 700 м. Успішні штурмові дії виконали бійці 1-го штурмового та 1-го механізованого батальйонів.

Крім цього, відомо, що в російської армії щонайменше 50 «200-х» та до сотні «300-х». Збройним силам України вдалося захопити в полон ще 4 російських військових.

Також захисники України ліквідували резерви окупанта на Бахмутському напрямку, зокрема декілька російських складів бойових комплексів.

Ситуація на Бахмутському напрямку: що відомо

Як повідомив Сергій Череватий, 17 травня підрозділи української армії просунулись на відстань до 1,7 км на певних ділянках на Бахмутському напрямку.

За словами речника Східного угруповання Збройних сил України, 487 разів ворог завдавав ударів ствольною та реактивною артилерією по українських позиціях. Відбулося 25 бойових зіткнень, шість авіанальотів. У боях знищено 130 окупантів, 145 дістали поранень, четверо потрапили в полон.

У Генштабі 18 травня зазначили, що Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

До того ж, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Іванівського. Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Новомаркове, Богданівка, Бахмут, Предтечине та Курдюмівка.

Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Предтечине, Біла Гора, Північне і Шуми Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: