Генштаб ЗСУ: росіяни з'єднали острів Джарилгач з окупованою частиною Херсонщини

dzharilgach-min
Джарилгач. Фото з відкритих джерел

Російсько-окупаційні війська з’єднали острів Джарилгач з окупованою материковою частиною Херсонської області в районі населеного пункту Лазурне, засипавши переправу до острова піском.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 п'ятниці, 19 травня.

Пояснили, що загарбники зробили це, аби інтенсивніше використовувати природоохоронну територію національного парку для військових потреб. Тут, на острові, росіяни облаштували полігон.

За даними Офісу президента України, російсько-окупаційні війська від початку повномасштабного вторгнення в Україну захопили 20 заповідників. Вони використовують природоохоронні об'єкти під власні потреби.

Ситуація в окупованих парках та заповідниках на Херсонщині

Біосферний заповідник Асканія-Нова перебуває в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення рф. Там загарбники призначили своє нелегітимне керівництво. Протягом усього періоду установа змогла утримувати самобутні історичні колекції та вести науково-дослідну роботу. Незважаючи на всі проблеми, Асканія-Нова до останнього зберігала керованість. Проте 20 березня окупаційна адміністрація встановила фактичний контроль за заповідником.

Не менш загрозлива ситуація в національному природному парку Джарилгацький, територію якого рф намагається перетворити на землі для полювання.

Раніше у Генеральному штабі розповідали, що на Херсонщині росіяни примушують людей отримувати паспорти рф, інакше погрожують депортацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: