В історичному будинку Львова замінили пластиковий балкон і вікна

344645547_659173396023253_2504190267628532787_n
Фото: ЛМР

В історичному будинку Львова на площі Маркіяна Шашкевича, 2 балконний блок та три пластикові вікна замінили на дерев’яні. Це стало можливим завдяки участі мешканців житлового будинку у програмі співфінансування. Фахівці виготовили нові вікна та балконний блок за зразком збережених автентичних у цьому будинку.

Про це повідомили у міськраді.

Реставратори відновили й латунні ручки, схожі до тих, що збереглися у будинку.

У комунальному підприємстві «Бюро спадщини» розповіли, щ о вартість реставрації становить 221 тисячу 784 гривні.

Завдяки програмі співфінансування мешканці заплатити лише 50% від вартості, а решту коштів оплатив німецький фонд Ебергарда Шьока».

Фото: ЛМР

Нинішнього року завдяки програмі два пластикові вікна замінили на дерев’яні на вул.Парковій, 12. А торік у Львові з пластикових на дерев’яні замінили 12 вікон та балконних блоків.

Фото: ЛМР

Згідно із програмою співфінансування реставрації дерев’яних вікон та заміни пластикових на дерев’яні, при реставрації столярки 60% від вартості робіт оплачує міська рада, а 40% – мешканці. В разі заміни пластикових вікон на дерев’яні - частки співфінансування  становлять 50% на 50%.

Відновлення історичних дверей

Торік за координацією ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища було відреставровано 29 брам та 16 вікон в будинках, розташованих у межах історичного ареалу міста Львова, а також 12 вікон та балконних блоків було замінено з металопластикових на дерев’яні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: