«Ворог бере кількістю», — Міноборони України про ситуацію в Бахмуті

photo_5287294742595485710_y (1)
Бахмут. Фото: ОПУ

На Бахмутському напрямку тривають дуже жорсткі бої. Окупанти збільшили присутність своїх військ на декілька тисяч осіб і намагаються використовувати перевагу у важкій артилерії та кількості снарядів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у п'ятницю, 19 травня.

«Ворог не може перемагати якістю, тому бере кількістю...російські війська продовжують атакувати ціною великих утрат, які неспівмірно перевищують наші втрати. У місті Бахмут вони перетворюють будівлі на попіл. Залишають лише фундамент, який неможливо обороняти», — зазначила вона.

Водночас українські військові утримують у Бахмуті рубежі району «Літак». Так називають район, де розташовувався один із символів міста — літак-пам'ятник МіГ-17.

За словами Маляр, у передмісті Бахмута темпи просування українських військ сьогодні дещо знижені. Водночас росіянам не вдається повернути втрачені позиції, Сили оборони відбивають усі атаки ворога на цьому напрямку. 

Заступниця міністра оборони наголосила, що оборона Бахмута й передмістя виконує такі військові завдання: знищення ворога, зниження наступального потенціалу рф, здобуття часу для інших запланованих дій.

За даними Генерального штабу ЗСУ на вечір 19 травня, росіяни зосереджують свої зусилля, зокрема на Бахмутському напрямкові. Тут ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. Також противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Іванівське та Біла Гора. Окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки та Біла Гора. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Предтечине, Біла Гора, Диліївка, Дружба та Північне Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: