Зеленський прибув до Саудівської Аравії

но

Президент Володимир Зеленський розпочав візит до Саудівської Аравії. Він виступить на саміті Ліги арабських держав.

Про це президент повідомив у телеграмі.

Президент планує зустрітися зі спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом та провести інші двосторонні переговори. За його словами, серед пріоритетів візиту – повернення усіх політичних в’язнів Криму й інших тимчасово окупованих російськими загарбниками територій, а також всіх полонених та незаконно депортованих громадян.

Крім того, глава держави планує представити українську формулу миру, до реалізації якої необхідно залучити якомога більше держав. У планах також є обговорення енергетичної безпеки наступної зими.

Політичні в'язні в Криму

За даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, Російська Федерація незаконно утримує 181 політв’язня. 116 з них – кримські татари. Більшість ув’язнених затримали в окупованому Криму або на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Точна кількість переміщених полонених невідома, адже інформація про цих людей фрагментарна, а окупаційні адміністрації переважно не визнають, що утримують їх у СІЗО окупованого півострова.

Нагадаємо, в лютому цього року міністр закордонних справ Саудівської Аравії вперше відвідав Київ та підписав пакет допомоги

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: