Зеленський закликав Лігу арабських держав приєднатися до української формули миру

Президент Зеленський виступив на саміті Ліги арабських держав у Саудівській Аравії. Він зустрівся зі спадкоємним принцем Мухаммадом бін Салманом і наголосив на необхідності досягнення українського миру.

Про це повідомляє глава української держави у своєму Telegram-каналі.

Його головним закликом на саміті захистити український народ, включно з мусульманською спільнотою України. Зеленський нагадав, що Крим був першою територією, яка постраждала від російської окупації. Мусульмани там також страждають від репресій.

«Подивіться, скільки страждань принесли довготривалі війни Лівії, Сирії, Ємені; скільки життів загубили роки битв у Судані і Сомалі, Іраку й Афганістані. Кожен, хто примножує страждання новою агресією, сіє ворожнечу і прагне повернути старі часи загарбницьких імперії, котрі не рахуються з волею незалежних націй. Хто йде проти світу, буде проклятий народом», - звернувся Зеленський до лідерів арабських країн.

На саміті український лідер подякував країнам за підтримку міжнародних позицій України і Статуту ООН та наголосив на прогресі співпраці із Саудівською Аравію зі звільнення людей із російського полону.

Політичні в'язні в Криму

Нагадаємо, що за даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, Російська Федерація незаконно утримує 181 політв’язня. 116 з них – кримські татари. Більшість ув’язнених затримали в окупованому Криму або на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Точна кількість переміщених полонених невідома, адже інформація про цих людей фрагментарна, а окупаційні адміністрації переважно не визнають, що утримують їх у СІЗО окупованого півострова.

Нагадаємо, в лютому цього року міністр закордонних справ Саудівської Аравії вперше відвідав Київ та підписав пакет допомоги

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: