Головні події за добу на Львівщині

Untitled
Фото: ЛОДА

Минула доба в Львівській області минула без повітряних тривог

Про це розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Телеграм.

Він зазначив, що аналітичний портал Львівщини доповнили новими онлайн сервісами. Додали оперативний моніторинг стану реалізації обласних цільових програм, а також сервіс автобусних пасажирських перевезень області.

У 2022 році Львівська ОВА закупила та поступово передала громадам області 126 «школяриків» – за кошти субвенції з державного бюджету, а також за співфінансування з обласного та місцевих бюджетів. Їх закупили на заміну тих, які громади віддали на потреби ЗСУ та які потребували заміни через тривалий термін експлуатації.

На Самбірщині у селі П’яновичі демонтували стелу з погруддям радянського воїна. Повністю позбутися об'єктів радянської пропаганди у Самбірському районі планують до середини липня.

На Дрогобиччині у селі Медвежа та на Золочівщині у селі Соколівка виявили захворювання на сказ у лисиці. Через це запровадили карантинні обмеження – у селі Медвежа і Соколівці, 5-кілометровій зоні населених пунктів та частині прилеглих мисливських угідь. 

На реставрацію дерев’яної церкви святого Юра в Дрогобичі цьогоріч з обласного бюджету виділили 3 млн гривень. Храм внесений до списку Світової Спадщини ЮНЕСКО.

Стажерам Яворівська районна державна адміністрація презентували напрями діяльності Львівської ОВА, а також пояснили специфіку роботи управлінських структур в умовах повномасштабної війни. Зустріч відбулась в межах програми «Академія перших можливостей» для стажерів з проєктного менеджменту.

У Золочівському районі староста Поникв'янського округу Бродівської громади Юрій Тацій отримав нагороду від Митрополита Епіфанія – грамоту за віддане служіння Богові й Україні та жертовність у захисті добра і правди, а також орден святого великомученика Юрія Переможця. Сім’я Лінинських з Белзщини пожертвувала на потреби військових автомобіль SEAT Alhambra. 

У Чорнушовицькому НВК Львівського району провели благодійний ярмарок та зібрали 31 тисячу гривень для потреб наших воїнів. Також 16 тисяч 500 гривень пожертвували працівники Глинянської міської ради для військових, які виконують бойові завдання на Бахмутському напрямку.

Нагадаємо, у середу, 17 травня, в Бродах сталося займання будинку. Внаслідок пожежі отруїлося двоє людей.

А в понеділок, 15 травня, у Львові горіла квартира на вулиці імені Симона Петлюри, 29. Внаслідок загорання загинула жінка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: