На Львівщині декомунізували ще два пам'ятники

image-68
Фото: Львівська ОВА

У Підберізківській громаді на Львівщині демонтували ще два радянські пам'ятники. Знесли монумент радянському солдату Верхній Білці Підберізцях. На місці останнього невдовзі встановлять хрест.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону 23 травня.

«Сьогодні впали ще два обʼєкти радянського окупаційного режиму. Ми можемо відверто визнати, що в межах робочої групи громади Львівщини дуже добре співпрацюють і свідомо вирішують демонтувати маркери московської імперії. Але в нас, на жаль, є і такі громади, які з якихось причин чи міркувань, не почали процесу декомунізації. Закликаємо всіх не зволікати, а якнайшвидше позбутись усього, що має ознаки маркерів окупанта», —  сказав виконувач обов'язків директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Нагадаємо, у Львівській області діє обласна робоча група з питань декомунізації, до складу якої увійшли громадські активісти, чинні військовослужбовці та представники влади.

Спільно з громадами районів області від грудня минулого року вже вдалось позбутися 40 обʼєктів монументальної пропаганди ворога. Повністю очистити область від об’єктів радянської пропаганди планують до кінця 2023 року.

Декомунізація на Львівщині: що відомо

4 травня в с. Костенів Перемишлянської громади демонтували пам’ятник радянським воїнам, що загинули в боротьбі за радянську батьківщину.

10 травня очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький повідомив, що у Львівській області знесли ще два пам'ятники радянської доби. Ідеться про об'єкти у Сушно та Новому Виткові, що в Червоноградському районі.

11 травня у Мостиськах на Львівщині демонтували бетонні плити на кладовищі енкаведистів та комуністичних партійних функціонерів по вулиці Міцкевича.

Читайте також Чому декомунізація Львівщини триває так довго

За словами голови ЛОВА, загалом сьогодні в регіоні є 209 об'єктів, які підлягають декомунізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: