Опозиція заявила про кількість українських дітей, яких депортували до Білорусі

168958-1_large
ілюстративне фото

Уряд самопроголошеного президента Білорусі олександра лукашенка брав участь у депортації дітей з України.

Про це йдеться у попередній доповіді організації білоруської опозиції у вигнанні Народного антикризового управління, передає Sky news у вівторок, 23 травня.

Там заявили, що на територію білорусі росіяни відправили 2 тисячі 150 українських дітей буцімто до таборів відпочинку та санаторіїв. Ідеться про неповнолітніх сиріт віком від 6 до 15 років.

За даними українських прокурорів, відомо про щонайменше 19 тисяч 393 дитини, яких незаконно вивезли росіяни після початку повномасштабного вторгнення в Україну. З 24 лютого торік вдалось повернути лише 364 неповнолітніх.

Читайте також: Геноцид, або Навіщо росії українські діти

Що передувало?

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт володимира путіна. Його звинуватили в незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні українців в росію. 

Участь білорусі у війні проти України

Міноборони України неодноразово фіксувало причетність білорусі до війни проти України. Зокрема російські окупанти користуються інфраструктурою країни для здійснення ракетних обстрілів по Україні. Також з білорусі постачають паливно-мастильні матеріали для ворожої техніки, а самопроголошений президент лукашенко дозволив перевозити ракети російських окупантів білоруською залізницею.

Згідно з міжнародно-правовими актами, агресором можна вважати «країною, яка надає свій повітряний простір, свою територію для ударів по третій країні, зазначають у Генштабі ЗСУ.

Напередодні у Державній прикордонній службі України розповіли, скільки російських окупантів нині є у білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: