Сили оборони досі контролюють частину Бахмута, – Данілов

UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT

Оборона міста Бахмут, що триває вже десять місяців, демонструє помітні успіхи. Сторона противника зазнала значних втрат як у живій силі, і у техніці.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов у коментарі CNN.

«Частина Бахмута залишається під контролем Сил оборони України. Якщо вони (росіяни – ред.) вважають, що взяли Бахмут, я можу сказати, що це неправда. На сьогодні частина Бахмута знаходиться під нашим контролем. Не можу сказати, що весь, але частина Бахмута досі під нашим вогневим контролем», - сказав він.

Секретар РНБО зазначив, що рішення про утримування цього міста якомога довше призвело до знищення величезної кількості окупаційних військ. 

«Коли йшлося про Бахмут, то це були рішення, які приймалися на стратегічному рівні. Оборонна операція постійно контролювалася на засіданнях Ставки Верховного Головнокомандувача. Ми розуміли, навіщо ми це робимо. На Бахмутському напрямку загинула велика кількість російських військових, причому не тільки ПВК «Вагнера», а й спецпризначенців, ВДВ та представників інших родів військ РФ. Було знищено величезну кількість техніки, і вони витратили туди величезну кількість боєприпасів. Це була наша стратегічна оборонна операція, яка була успішною для нас, враховуючи те, що ми 10 місяців утримували територію, де ми їх щодня знищували. Бахмут не могли взяти 10 місяців. Чим вони можуть похвалитися?», - додав Данілов.

Крім того, він наголосив, що коли Президент України ухвалить рішення про початок проведення контрнаступу, Росія це обов'язково відчує.

«Ми працюємо за нашим планом, він у нас є. Ми чітко усвідомлюємо, коли, де, як і що потрібно починати. Остаточне рішення за Президентом, засідання Ставка Верховного Головнокомандувача. Коли рішення (про контрнаступ – ред.) буде прийнято, Росія це точно відчує», - сказав він.

Ситуація на фронті 23 травня

Росіяни зосереджують зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Українські військові ж атакували три пункти управління та один склад боєприпасів окупантів.

Протягом цієї доби ракетних ударів не було. Втім, противник завдав 25 авіаційних ударів та здійснив більш як 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки та адміністративна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Детальніше про ситуацію на фронті читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: