У справі Князєва під час обшуків знайшли майже пів мільйона доларів

image (45)
Вилучені кошти. Фото: НАБУ

Під час обшуків, в понеділок, 22 травня у справі колишнього голови Верховного суду України Всеволода Князєва правоохоронці додатково вилучили майже пів мільйона доларів.

Про це повідомили в пресслужбі Національного антикорупційного бюро України.

Зокрема там зазначили, що знайденні кошти раніше сховали учасники злочину у справі за підозрою Голови Верховного Суду. Наразі в Національному антикорупційному бюро та спеціалізованій антикорупційній прокуратору досліджують джерело походження і приналежність цих коштів.

Як зображено на опублікованих світлинах пресслужби, кошти були вилучені з банківських скриньок:

Вилучені кошти. Фото: НАБУ

Справа Князєва: що відомо

У понеділок, 15 травня, у Національному антикорупційному бюро повідомили, що викрили корупційну схему в одержанні неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду.

Тоді Радник голови Офісу президента Сергій Лещенко розповів, що правоохоронні органи задокументували на отриманні хабарі в розмірі 2,7 мільйона доларів голову Верховного Суду Всеволода Князєва.

16 травня відбувся брифінг, де керівники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розповіли офіційну інформацію про перебіг справи.

Читайте також Швейцарія арештувала активи Жеваго на понад 113 млн доларів: їх можуть передати Україні

Зокрема стало відомо, що пропозиція хабаря стосувалася судового рішення Великої палати Верховного судув інтересах бізнесмена Костянтина Жеваго у справі про Полтавський гірничозбагачувальний комбінат. Зокрема саме бізнесмен дововився з керівником з одного адвокатських об'єднань передати хабар керівництву суду для ухвалення рішення на його користь.

За інформацією правоохоронних органів, 3 травня було передано першу частину хабаря, а другу – 15 травня. Саме під час другого траншу спіймали голову Верховного Суду.

16 травня 2023 року на сторінці Верховного суду повідомили, що відбулося засідання Пленуму, на якому розглянули питання про висловлення недовіри Всеволодові Князєві. Таким чином Верховний Суд достроково припинив повноваження Голови Верховного Суду Всеволода Князєва через висловлення йому недовіри.

Цього ж дня у спеціальній антикорупційній прокуратурі повідомили, що голові Верховного Суду та його спільникові – адвокатові повідомили про підозру у підкупі особи, яка надає публічні послуги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: