Джарилгач став повністю мілітаризованою зоною, - місцева влада 

па

Сьогодні Джарилгач під контролем окупантів. Це повністю мілітаризована зона.

Про це повідомила Скадовська міська рада.

Зі зведення Генштабу стало відомо, що окупанти засипали перешийок між островом Джарилгач та материком. Перешийок між островом та материком знаходиться поблизу селища Лазурне Скадовського району. Ця місцевість відома всім жителям Скадовщини.

Місцеві й раніше повідомляли про рух техніки до перешийку, а також про активність військових на острові. Але зараз місцеві не можуть підтвердити, наскільки засипано перешийок. Доступу до місцевості немає.

Візуально, зі супутникових знімків перешийок виглядає засипаним. Відомо, що до перешийку досі їздить техніка. З острову чутно вибухи та постріли.

У відомстві зазначили, що внаслідок використання острову для воєнних цілей страждає заповідна флора та фауна. У близькому майбутньому дії окупантів можуть мати негативні наслідки не тільки для Джарилгача, але й всієї екосистеми Скадовщини.

Нагадаємо, 19 травня стало відомо, що російсько-окупаційні війська з’єднали острів Джарилгач з окупованою материковою частиною Херсонської області в районі населеного пункту Лазурне, засипавши переправу до острова піском.

Ситуація в окупованих парках та заповідниках на Херсонщині

Біосферний заповідник Асканія-Нова перебуває в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення рф. Там загарбники призначили своє нелегітимне керівництво. Протягом усього періоду установа змогла утримувати самобутні історичні колекції та вести науково-дослідну роботу. Незважаючи на всі проблеми, Асканія-Нова до останнього зберігала керованість. Проте 20 березня окупаційна адміністрація встановила фактичний контроль за заповідником.

Не менш загрозлива ситуація в національному природному парку Джарилгацький, територію якого рф намагається перетворити на землі для полювання.

Раніше у Генеральному штабі розповідали, що на Херсонщині росіяни примушують людей отримувати паспорти рф, інакше погрожують депортацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: