В Україні викрили четвертого агента рф, який «зливав» позиції ЗСУ під Бахмутом

photo_5433855158632172435_y
Фото: СБУ

На Донеччині затримали 32-річного мешканця Торецька, який входить до близького оточення одного з керівників «мдб днр» в окупованій Горлівці. Він «зливав» ворогу позиції Сил оборони.

Про це заявили у Службі безпеки України 24 травня.

Там кажуть, що у грудні торік вже затримали трьох його спільників. Натомість мешнець Торецька переховувався від правоохоронців у схованці, яку він заздалегідь облаштував на території власного домоволодіння.

Фото: СБУ

За даними відомства, він т об’їжджав прилеглу територію фронтових міст та приховано фотографував позиції українських військ, а також позначав їхні координати на електронних картах. Отримані відомості російський агент передавав своєму «куратору» з підконтрольного агресору «мдб днр» у тимчасово окупованій Горлівці.

Отриману інформацію загарбники планували використати для проведення ракетно-артилерійських обстрілів по позиціях підрозділів Сил оборони під Бахмутом й у Авдіївці.

Для комунікації з «куратором» ворожий агент використовував відпрацьований анонімний канал електронного зв’язку, а передачу розвідданих здійснював у вигляді фотоматеріалів з детальним описом об’єктів. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено прихований у стіні мобільний телефон із доказами законспірованого листування з окупантами.

Фото: СБУ

Чоловікові повідомили про підозру у державній зраді.

Раніше ми розповідали, що у Донецькій області викрили російську агентуру. Три мешканки Торецька та Бахмута збирали розвіддані про переміщення Сил оборони України на території регіони, а також дані про локації шкіл, пологових будинків та гуртожитків, щоб у майбутньому туди вдарили ракетами окупанти. СБУ повідомила їм про підозри у державній зраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: