В Україні зростуть тарифи на електроенергію

IMG_7365-630x420
Фото Микити Печеника, з архіву редакції.

В Україні підвищать ціни на електроенергію для населення. Цьому передувало підвищення тарифів на розподіл для більшості обленерго.

Про це йшлося на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 23 травня.

Наскільки зростуть ціни?

Це залежатиме від класу напруги. Для обленерго з червня нинішнього року тарифи зростуть від 7% до 34%.

З липня розцінки будуть ще більші в середньому на 23%. Це рішення стане обґрунтування для зміни тарифів для населення, які завершують дію 31 травня.

Читайте також: Чи доцільно зараз підвищувати ціни на електроенергію в Україні

Додамо, що багаторазового подорожчання електрики для громадян не буде.

Є пропозиції підвищення тарифів до 2,4 грн та 2,8 грн за 1 кВт-год (замість нинішніх 1,44 грн/кВт-год при споживанні до 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год — при перевищенні цього ліміту). Інша пропозиція — до 2 та 2,4 грн за кВт-год відповідно.

Українці з низьким рівнем доходів не відчують значного тиску на сімейний бюджет від підвищення тарифів на електроенергію. Держава підтримає їх за рахунок субсидій та енергоефективних заходів.

«Якщо зміна тарифів буде, то, переконаний, люди з низькими доходами її практично не відчують. У тому числі, й за рахунок субсидій, і завдяки заходам з енергоефективності (останнє — спосіб зекономити і для забезпечених громадян)», — сказав голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням уряду старі тарифи на електроенергію для побутових споживачів діють до 31 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: