Ймовірно, росіяни зможуть літати до Європи через Грузію

пв

Грузинська авіакомпанія Georgian Airways планує запустити транзитні рейси для росіян до країн Європи вже наступного місяця.

Про це повідомив засновник авіакомпанії.

Тамаз Гаіашвілі розповів, що зараз рейси плануються у п'ять міст Європи - Париж, Відень, Мілан, Салоніки та Ларнаку.

«Почнемо з 15 червня. Подивимося, як піде ця справа. Але думаємо, що буде достатній попит на цих маршрутах. Через Тбілісі буде зручніше та швидше, ніж на інших напрямках», - заявив він.

За словами Гаіашвілі, пасажирський потік між Грузією та Росією поступово відновиться.

«Звичайно, зберігатимемо повітряне сполучення з Росією. Нічого з цим не буде. Уряд Грузії дуже тепло це рішення зустріло. Дай боже, щоб воно ніколи більше не переривалося», - додав він.

Що передувало

Нагадаємо, Georgian Airways є однією з грузинських авіакомпаній, яка нещодавно відновила прямі польоти до Росії. Вони були заборонені з 2019 року. З цього приводу у Грузії відбулися масові протести. Грузини вийшли на протест під закликом «Російський повітряний корабель, іди за кораблем!». Таким гаслом вони зустрічають перший борт, який летить із Москви до Тбілісі. Акція проти поновлення прямого авіасполучення між країнами проходить на площі Першої республіки.

Раніше, 16 травня Грузинська авіакомпанія Georgian Airways отримала дозвіл на регулярні рейси за напрямком Тбілісі-Москва-Тбілісі.

А 10 травня президент Путін скасував візовий режим для громадян Грузії і водночас зняв заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: