На Донеччині диверсант готував підрив залізничної колії під Авдіївкою

5fbb8428b1e44f734cc3ef7c4d120da2
Затриманий диверсант. Фото: СБУ

Служба безпеки України змогла викрити чоловіка, який готував диверсії на Донеччині. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомили в Службі безпеки України.

Там розповіли, що для вчинення диверсіїпід Авдіївкою російський агент мав забрати вибухівку із заздалегідь підготовленого схрону і замасковано встановити її поблизу лінії рухомого складу.

Як чоловік співпрацював з росіянами

За інформаціює СБУ, чоловік почав співпрацювати з рф у березні 2023 року.  Сам він виявився працівником залізничної станції з м. Українськ.

Російські спецслужби помітили чоговік як активного користувача заборонених соціальних мереж, де він коментарі на підтримку рашистів.

Тоді, як повідомляє відомство, для вербування через інтернет росіяни задіяли свою інформаторку з тимчасово захопленої території Донеччини. Нею виявилась медпрацівниця російського окупаційного угруповання «Спарта». Саме вона надалі була «на зв’язку» з диверсантом.

У СБУ вияснили, що як «тестові завдання» чоловік передавав загарбникам локації Сил оборони на Авдіївському напрямку. Крім того, ворога цікавили координати розташування підрозділів ЗСУ на території Покровського району.

Пізніше російський агент отримав завдання на проведення диверсії на об’єкті залізничного транспорту під Авдіївкою. У затриманого правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності проти України.

Тепер Служба безпеки Україна повідомили диверсанту про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Рівному затримали диверсанта головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру). Він намагався підірвати один із об'єктів транспортної інфраструктури в регіоні, аби зірвати поставки озброєння для українського війська.

Яка ситуація на Авдіївському напрямку?

У Генштабі повідомили, що станом на ранок 25 травня, на Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове та Авдіївка.

Росіяни завдали авіаційних ударів біля Новокалинового, Степового та Авдіївки. Артилерійські обстріли зафіксовано по районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Карлівка, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: