Очільник МЗС України заявив, що слід за ним в Африку відправиться представник кремля

ми

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначає, що в РФ дуже уважно стежать за його поїздками країнами Африки, і глава МЗС РФ Сергій Лавров відразу ж намагається спілкуватися з тими людьми, з якими говорив український міністр.

Про це він повідомив в інстаграмі.

За його словами, в Африці Росія потужно попрацювала, сіючи свою пропаганду 30 років: переконувала і переконує, що вона є рятівником і єдиним захисником континенту на світовій арені. Кулеба впевнений, що у Москві уважно стежать за його турне. І там, де він з'являюся, потім з'являється російський посол і починає розповідати, як погано, що та чи інша країна Африки прийняла українського міністра.

На думку глави МЗС України, Лавров «за його слідами» одразу намагається говорити з тими людьми, з якими говорив український міністр, і готує свої візити в Африку.

Кулеба назвав Африку наразі «простором дипломатичного поєдинку».

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Dmytro Kuleba (@dmytro_kuleba)

Нагадаємо, вчора, 24 травня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Ефіопії, де провів переговори з головою Африканського Союзу Азалі Ассумані. Зустріч відбулася напередодні Дня Африки, який відзначають 25 травня. В українському закордонному відомстві нам пояснили, що візит Кулеби став першим в історії візитом глави МЗС України до штаб-квартири Африканського Союзу.

Турне Кулеби Африкою

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 22 травня з робочим візитом вирушив до Марокко. Він виділив три основні цілі поїздки:

  • залучити якомога більше африканських країн до втілення Формули миру;
  • заручитися підтримкою безперебійного експорту в межах Чорноморської зернової ініціативи та програми Президента «Зерно з України»;
  • створити нові можливості для українського бізнесу.

Нагадаємо, делегація лідерів африканських країн, ймовірно, проведе перемовини з Києвом та Москвою в червні. Свою місію вони називають миротворчою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: