Росіяни розмістили на острові Джарилгач 300 своїх солдатів, — Генштаб

2828735
Фото: Facebook / sergejonyshko

Російсько-окупаційні війська мілітарізували острів Джарилгач на Херсонщині який 19 травня з’єднано ними з тимчасово захопленою материковою частиною області в районі населеного пункту Лазурне.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 четверга, 25 травня.

Там кажуть, що окупанти розмістили на острові близько 300 російських військовослужбовців та 15 човнів іноземного виробництва, що були викрадені у місцевого населення.

Нагадаємо, 19 травня стало відомо, що російсько-окупаційні війська з’єднали острів Джарилгач з окупованою материковою частиною Херсонської області в районі населеного пункту Лазурне, засипавши переправу до острова піском.

Ситуація в окупованих парках та заповідниках на Херсонщині

Біосферний заповідник Асканія-Нова перебуває в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення рф. Там загарбники призначили своє нелегітимне керівництво. Протягом усього періоду установа змогла утримувати самобутні історичні колекції та вести науково-дослідну роботу. Незважаючи на всі проблеми, Асканія-Нова до останнього зберігала керованість. Проте 20 березня окупаційна адміністрація встановила фактичний контроль за заповідником.

Не менш загрозлива ситуація в національному природному парку Джарилгацький, територію якого рф намагається перетворити на землі для полювання.

Раніше у Генеральному штабі розповідали, що на Херсонщині росіяни примушують людей отримувати паспорти рф, інакше погрожують депортацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: