Україна повернула з російського полону 106 захисників Бахмута

56556

Україна повернула з російського полону у четвер, 25 травня, 106 військових. Вони тримали оборону Бахмута.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

У результаті обміну додому повертаються вісім офіцерів та 98 військовослужбовців рядового та сержантського складу. Також репатрійовано три тіла: двох іноземців та українки.

Усі врятовані Захисники захищали нашу землю на Бахмутському напрямку, 68 з визволених воїнів вважалися зниклими безвісти.

Серед звільнених військовослужбовців 98 належать до Збройних Сил України: з них, зокрема, 21 представник територіальної оборони. Також додому повернулися семеро прикордонників та один військовослужбовець Державної спеціальної служби транспорту.

Щонайменше сім врятованих Оборонців мають різноманітні травми: кульові та осколкові поранення, опіки та переломи, загострені хронічні захворювання. Найстаршому зі звільнених військовослужбовців вже виповнилося 59 років, наймолодшому – 21 рік.

Нагадаємо, у середу, 26 квітня, відбувся черговий обмін полоненими. З російського полону повернулися 44 військових, серед яких 36 рядових та сержантів і шість офіцерів. Серед них є також прикордонники, нацгвардійці та моряки.

Довідка

Загалом на сьогодні в результаті обмінів повернуто додому вже 2430 людей. Серед них 139 цивільних.

Обмін полоненими

16 квітня, на Великдень, Україна провела черговий обмін полоненими. З російської неволі вдалося звільнити 130 захисників.

Нагадаємо, 23 листопада із російського полону звільнили 35 українських захисників та одного цивільний, у якого ампутована нога. Вони провели у полоні вісім місяців.

А наступного дня звільнили пів сотні захисників, серед яких - бійці зі Зміїного.

Першого грудня із ворожого полону Україна повернула ще 50 захисників, серед яких - воїни, які були в Оленівці.

Натомість 29 червня між Україною та рф відбувся найбільший за час повномашстабного російського вторгнення обмін військовополоненими. Додому повернулися 144 українських захиснкии, серед яких 95 оборонців «Азовсталі».

Від початку повномашстабного вторгнення рф в Україну вдалось звільнили з полону майже 2 тисячі людей. Ідеться як про військових, так і про цивільних, заявили на початку березня у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: