Президент України відреагував на петицію про цивільні партнерства

ь

Володимир Зеленський відповів на петицію про «реєстровані партнерства для одностатевих і різностатевих пар». Минулого місяця звернення набрало 25 тисяч голосів.

Про це йдеться на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Глава держави зазначив, що захист основоположних прав людини є основним обов’язком держави.

«Міністерство юстиції України наразі працює над комплексним законодавчим запровадженням інституту цивільного партнерства з визначенням правових засад, порядку і наслідків його державної реєстрації, а також правового статусу й особистих немайнових і майнових прав і обов’язків партнерів з урахуванням особливостей вже наявних правових інститутів», – резюмував президент.

При цьому він нагадав, що єдиним органом законодавчої влади в Україні є парламент.

«Я звернувся до голови Верховної Ради України з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання. З огляду на те, що відповідно до статті 116 Конституції України, Кабінет Міністрів України вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина, з аналогічним листом я звернувся до прем’єр-міністра України. Про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції поінформують Верховна Рада України та Кабінет Міністрів України», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, в березні цього року Синод Православної Церкви України заявив про «неприйнятність» запровадження в Україні цивільного партнерства.

Що передувало

Законопроєкт №9103 зареєстрували у парламенті 14 березня. Ним пропонують запровадити реєстроване партнерство (також називають «цивільним») як добровільний сімейний союз двох повнолітніх людей однієї чи різної статі. Воно не вважатиметься шлюбом, а проживання людей однією сім'єю не є реєстрованим партнерством, якщо відповідний союз не зареєстровано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: