Судді, який збив нацгвардійця на блокпосту, повідомили про підозру, – Офіс Генпрокурора

350001754_1953182775035818_7264551297860539341_n
Місце, де сталася ДТП. Фото: офіс Генпрокурора

Правоохоронні органи повідомили про підозру судді Олексію Тандиру, який у ніч на 26 травня збив на смерть військовослужбовця Нацгвардії Вадима Бондаренка.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Там розповіли, що за дорученням заступника Генерального прокурора та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру голові одного з районних судів Київської області за фактом вчинення смертельної аварії у стані алкогольного сп’яніння.

Підозру повідомили згідно з частиною 3 статті 286-1 Конституційного суду України.

Крім того, у відомстві зазначили, що прокуратура скерувала звернення до Вищої ради правосуддя із поданням про надання згоди на  утримання судді під вартою.

За словами офісу Генпрокурора, раніше суд задовольнив клопотання прокуратури про примусове відібрання у судді біологічних зразків.

Деталі ДТП

У ніч проти 26 травня суддя Макарівського районного суду Олексій Тандир на смерть збив 23-річного нацгвардійця, який стояв на одному з блокпостів. Про це повідомила Українська правда із посиланням на джерела у правоохоронних органах. ЗМІ зазначило, що підозрюваного затримали, він був напідпитку.

За даними видання, все сталося близько опівночі на Берестейському проспекті у Києві. За кермом «Лексуса» був п'яний суддя Олексій Тандира.

Пізніше стало відоме ім'я нацгвардійця, якого на київському блокпосту збив п'яний суддя. Ним виявився 23-річний військовий Нацгвардії Вадим Бондаренко з міста Тальне на Черкащині.

Трагедія сталася, коли військовослужбовець на початку комендантської години вийшов на дорогу, щоб встановити інженерні загородження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: