У Генштабі повідомили про ситуацію за напрямками, де росіяни зосереджують головні зусилля

349104858_623877682733458_7050752856422024461_n
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська продовжують зосереджувати головні зусилля на п'яти напрямах. За добу відбулось 22 бойових зіткнення.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 п'ятниці, 26 травня.

Ідеться про такі напрямки:

  • Куп'янський. Тут росіяни не приняють спроб покращити тактичне положення. Ворог завдав авіаударів в районі населених пунктів Чайківка та Кислівка Харківської області. Протягом доби окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Тополі, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Западне, Кислівка Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка Луганської області.
  • Лиманський. Окупанти безуспішно наступали в районі Білогорівки, що на Луганщині. Завдали авіаційних ударів в районі Білогорівки Луганської області та Івано-Дарївки на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське, Верхньокам’янське і Спірне Донецької області.
  • Бахмутський. Росіяни вели наступ в районі Бахмуту. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Калинівка, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Костянтинівка, Біла Гора, Північне Донецької області.
  • Авдіївський. Загарбники безуспішно наступали у напрямку Красногорівки. Завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки та Водяного. Здійснив артилерійські обстріли Авдіївки, Первомайського та Карлівка Донецької області.
  • Мар'їнський. Тут підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі Мар’їнки. Росіяни завдали авіаційних ударів в районі Мар’їнки. В той же час, ворожих обстрілів зазнали населені пункти Мар’їнка та Побєда Донецької області.

Яка ситуація за іншими напрямками?

  • На Шахтарському напрямку ворог обстріляв Вугледар та Пречистівку та Новосілку.
  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Сеньківка, Сновськ, Гай, Кам’янська Слобода Чернігівської області; Бачівськ, Ходине, Володимирівка, Басівка, Олександрівка і Велика Писарівка Сумської області, а також Стрілеча, Красне, Черкаські Тишки, Лук’янці, Нескучне, Тернова, Вовчанськ, Чугунівка та Хатнє на Харківщині.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються. Завдали авіаційних ударів в районах Ольгівського, Гуляйполя, Новоданилівки Запорізької області та Новоберислава на Херсонщині. А також обстріляли Зелене Поле, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Щербаки, Степове, Кам’янське та Степногірськ Запорізької області; Золота Балка, Новоолександрівка, Гаврилівка, Веселе, Козацьке, Львове, Висунці, Білозерка, Антонівка, Велетенське Херсонської області та Херсон.

За даними Генштабу, уночі росіяни знову атакували Україну дронами-камікадзе. Минулої доби російсько-окупаційні війська завдали по Україні чотири ракетних удари. У Повітряних силах вранці 26 травня заявили, що більшість ракет та дронів, якими росіяни атакували Україну, ліквідували. Однак є й влучання на Дніпропетровщині та Харківщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: