На Львівщині визначили переможців Національного конкурсу «JA Компанія року»

4
Фото: ЛОДА

Команда, яка зайняла перше місце, представить Україну на Європейському конкурсі молодіжного підприємництва GEN-E у Стамбулі

26 травня на Львівщині пройшов національний конкурс «JA компанія року», пише пресслужба Львівсьької обласної військової адміністрації.

До ініціативи доєднались 40 учнівських компаній з 36 профільних коледжів та професійно-технічних закладів освіти Львівської та Чернівецької областей. Впродовж дня вони презентували концепції власних бізнес-ініціатив, пов‘язаних з різними напрямками – екологією, освітою, інженерією тощо. 

«Найкраща інвестиція – це інвестиція в освіту та удосконалення навичок талановитої і працьовитої молоді. Конкурс «JA Компанія року» об’єднав велику кількість зацікавлених людей – учнів, керівників, спонсорів, які справді готові розвивати цікаві бізнес-ідеї, ділитись ними з усією Україною та світом. Я вважаю, що наша молодь має отримувати не лише теоретичні знання, а й практичні. І саме такі ініціативи допомагають їм реалізувати свій практичний потенціал – створити власну компанію, яка в майбутньому може запрацювати на рівні з іншими відомими проєктами. Дякую кожному з учасників за сміливість та неординарність, дякую за свіжі ідеї», – підкреслив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Серед усіх претендентів обрали команду-переможницю, яка впродовж  року продемонструвала найбільший прогрес у навчанні на курсі з підприємництва «Компанія» від ГО «Джуніор Ачівмент Україна». Вона зможе представити Україну на Європейському конкурсі молодіжного підприємництва GEN-E у Стамбулі. Так, перемогу у конкурсі одержала команда «Зігріймо Україну», яка створила портативні турбопечі. Члени команди є учнями Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу. 

На другому місці опинились представники команди NOVIA, які навчаються у Міжрегіональному центрі професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну міста Львова. На конкурсі вони презентувала ідею змінного вишиваного мерчу. На розвиток цього проєкту Львівська ОВА вручила команді сертифікат на 70 тисяч гривень. Третє місце зайняла команда Tea&GO Чернівецького професійного ліцею сфери послуг. Усі інші учасники отримали подяки та призи від партнерів конкурсу. 

Фото: ЛОДА

Довідково: 

JA Ukraine («Джуніор Ачівмент Україна») – неприбуткова громадська організація, член всесвітньої мережі JA Worldwide, яка пропонує безкоштовні навчальні програми з підприємництва та економіки для молоді. Програми містять інформацію та практичні завдання про фінансову грамотність, підприємницьку діяльність та вибір майбутньої професії.

Програма «Компанія» 2022-2023 триває у закладах професійно-технічної освіти Львівської області. Вперше вона стартувала у 2019 році та діє до сьогодні. Її учні по всьому світу отримують практичний досвід: вміння працювати в команді, лідерські та презентаційні навички, досвід планування та здійснення фінансового контролю. Це чудова підготовка до старту успішної кар’єри.

Під час навчання, молоді допомагають волонтери-консультанти, які є представниками бізнесу. Вони координують студентські компанії та надають менторську підтримку в процесі роботи.

Читайте також: При двох комунальних підприємствах Львова запрацюють наглядові ради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: