Американські аналітики спрогнозували наслідки перегрупування російських військ у Бахмуті

Untitled1
Фото: росЗМІ

Російські наступальні операції різко скоротилися до двох зіткнень на Бахмутському напрямку. Аналітики вважають, що такі ротації військ рф знизять темпи їхніх наступальних операцій на лінії Авдіївка - Донецьк.

Найманці російської ПВК Вагнера виходять із Бахмута, і на їхнє місце, ймовірно, окупанти відправлять бойовиків "ДНР", а регулярні частини військ рф відправляться на фланги міста. Це перегрупування може знизити можливості загарбників на інших напрямках у Донецькій області.

Про це свідчить звіт аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Кореспондент.

Російські наступальні операції різко скоротилися до двох зіткнень на Бахмутському напрямку. Заступник міністра оборони Анна Маляр пояснила це скорочення виходом загарбників на місці та перегрупуванням сил у цьому районі, зазначають експерти.

У Генштабі ЗСУ 27 травня повідомили, що війська РФ провели безуспішні наступальні операції на захід від Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута) і в напрямку Предтечине (15 км на південний захід від Бахмута).

Також Маляр заявила, що Сили оборони займають домінуючі позиції на північ і південь від Бахмута і що ЗСУ припинили бойові дії 26 та 27 травня для виконання інших невказаних завдань. Вона також заявила, що наші бійці продовжують контролювати позиції на південно-західній околиці Бахмута.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що "вагнерівці" виводяться з Бахмута і "перегруповуються ще у трьох точках".

Російське військове командування може перекидати бойовиків "ДНР" для розвантаження найманців ПВК Вагнера. Експерти ISW зафіксували підрозділи 132-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу "ДНР", які діяли на Бахмутському напрямку після боїв у районі Авдіївки. Однак поки невідомо чи діють підрозділи цієї бригади всередині міста.

В ISW зазначають, що перекидання російськими підрозділами бойовиків "ДНР" у Бахмут може знизити темпи російських наступальних операцій на лінії Авдіївка - Донецьк.

Проте рф посилює фланги Бахмута регулярними з'єднаннями російських військ, гадають аналітики. В Інституті додають, що українські військові повідомляли: російські сили перекидають невказані підрозділи ВДВ, мотострільців та спецназу на Бахмутський напрям після успішних контратак ЗСУ на Бахмутських флангах. 

Нагадаємо, раніше у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: