Львівщина: головні події за добу

photo_2023-05-28_12-04-21
Фото: Телеграм Козицького

Бойові дрони, вуличне освітлення для громад, реставрація пам’яток: із головного за добу

Про головні події, якими «жила» Львівщина минулої доби поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як він зазначив, уночі ворог випустив по Україні рекордно велику кількість «шахедів» – 54. З них 52 успішно знищили наші сили ППО на різних напрямках.

«Львівщину загроза оминула. Дякуємо за це нашим захисникам і захисницям на всіх напрямках. А найкраща подяка зараз – це пожертва на бойові дрони»,-  наголосив очільник області.

За словами Козицького, один дрон у вправних руках за один виліт може зберегти до 100 життів наших оборонців і знищити стільки ж окупантів та їхню техніку.

"Це також вкрай важлива підтримка для нашої аеророзвідки. Де можна воювати технікою, а не людьми – треба це робити!», - додав Максим Козицький.

Окрім цього, на реставрацію церкви святого Архистратига Михаїла у селі Ісаї, що на Самбірщині, цьогоріч в обласному бюджеті передбачили 3,6 млн грн. Ще 1 млн грн виділили на реставрацію стінопису цієї церкви. Зведений у традиційному бойківському стилі, храм є пам’яткою архітектури національного значення.

Нове вуличне освітлення увімкнули ще у чотирьох населених пунктах Яворівської громади. Це нові електромережі по вулиці Шевченка у Черчику, Сонячній у Руді Краковецькій, Зависокій у Зарубанах та Центральній у Дацьках. Загалом протяжність понад 5 тисяч метрів. На черзі ввімкнення вуличного освітлення у Щеплотах, Залужжі та Іваниках.

Колектив та мешканці Грушківського соціального закладу взяли участь у ярмарку у Винниках, який організував Історико-краєзнавчий музей, щоб зібрати гроші на дрон для наших оборонців.

Серед учасниць від Грушківського закладу – дівчата зі Слов’янська, яких евакуювали на Львівщину з початком повномасштабного вторгнення.

Сніжана Жуковська зі Слов’янська виконала пісню «Народилась я в Україні». Очільниця соціального закладу Наталія Олександренко зазначила, що чути гарну українську від мешканців, які поселилися в інтернаті від початку повномасштабної війни – це вже звична справа.

У закладі також працюють над тим, щоб покращити умови, в яких проживають люди, реабілітують підопічних та допомагають їм відновити втрачені й здобути нові соціальні навички.

У Миколаївській громаді молодь зібрала понад 110 тисяч для ЗСУ. Учні та дирекція Миколаївської ЗЗСО І – ІІІ ступенів № 1 ініціювали створення Форуму «Ідей(Єд)ність».

У межах Форуму організовували різні заходи: тренінги, лекції, майстер-класи, конкурси, естафети, ярмарки солодощів та кулешу, стенд для плетіння сіток, стіл петицій, благодійну лотерею. Спільними зусиллями вдалось акумулювати понад 110 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

Сьогодні День міста відзначають Золочів, Сокаль та Новий Розділ. Дякую місцевим за стійкість, постійне залучення до ініціатив, які наближають нашу перемогу, і за те, що навіть в умовах повномасштабної війни змінюєте свої міста на краще. Процвітання Золочеву, Сокалю, Новому Роздолу та всім містам, містечкам і селам в Україні. Міцного здоров‘я тим, хто тримає мирне небо над ними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: