У Львові відзначили Свято Героїв

img1915-16a9290e
Фото: ЛМР

Сьогодні у Львові відбулися святкові заходи з нагоди Дня Героїв. Від міста до подій долучився директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Відзначення розпочалось із молитви за Україну та її захисників у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла УГКЦ за участі священнослужителів різних конфесій.

Опісля біля пам’ятника Тарасові Шевченкові на проспекті Свободи відбувся урочистий концерт за участі оркестру Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, співака Павла Табакова та вихованців його творчої школи.

Нагадаємо, у п’ятницю, 26 травня, у стінах мерії Львова відбулась перша церемонія нагородження відзнакою «Почесний знак Святого Юрія» (посмертно) наших захисників, які з 2014 року обороняли незалежність України. Перші нагороди вручили родинам 21 львівʼянина, що загинули від рук окупанта.

Довідка

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків та воячок — борців за самостійну соборну Українську державу, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, УГА, ОУН, УПА, а також героїв Небесної Сотні та сучасної національно-визвольної московсько-української війни.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: