Резніков закликав Австралію приєднатися до міжнародної танкової коаліції за Україну

78
фото: скріншот допису з архіву редакції

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, в перші місяці російської агресії Австралія була найбільшим контрибутором України поза НАТО.

Про це йдеться у твіттері посадовця.

Посадовець написав, що хоч австралійці знаходяться за 15 тисяч кілометрів, вони все ж підтримують наші спільні цінності й готовності їх захищати. Крім того, бронеавтомобілі Bushmasters були неймовірними в реальних бойових операціях. Йдеться про ті, які Австралія відправила в Україну раніше.

Але, зазначив він, наша боротьба за глобальну свободу ще не закінчена, і нам все ще потрібна їхня підтримка. Резніков закликав Австралію приєднатися до міжнародної танкової коаліції за Україну. Окрім танків, Україна мала б честь отримати австралійські Hawkie. Вони допоможуть під час контранаступу.

Читайте також: Повітряні сили розповіли, скільки Україні треба F-16 для переваги у повітрі.

Довідка

Hawkie був розроблений у 2010-му році для Сил оборони Австралії. Його місією було замінити деякі варіанти легкої броньованої патрульної машини Land Rover Perentie. Серед переваг для використання у зоні бойових дії є висока мобільність та хороший захист.

На озброєнні Hawkie має кулемет (12,7 мм) або автоматичний гранатомет (40 мм). Екіпаж броньованої машини складає 4-6 осіб. Швидкість – 130 км/год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: