Львівські лікарі врятували хлопчика, який був поранений під час обстрілів Харкова

1-6c94bd96
11-річний Артем. Фото: ЛМР

У Львові медики довго боролися за життя 11-річного хлопчика, якого обстріляли росіяни просто під час прогулянки біля свого дому в Харкові.

Про це розповіли у пресслужбі Львівської міської ради.

Історія 11-річного Артема

Як повідомили в Львівській міській раді, Артем грав у футбол, коли росіяни атакували його двір касетними бомбами. Обстріл почався раптово, тому він не встиг сховатися. 

Внаслідок обстрілу, хлопчик отримав множинні поранення: відкрита мінно-вибухова травма грудної і черевної порожнини та ушкодження внутрішніх органів. Протягом трьох перших діб дитина перебувала в комі.

За словами пресслужби, через тиждень з Харкова Артема евакуювали до лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова. Тоді хлопчик увесь місяць не підводився з ліжка. 

Львівські лікарі залучили колег з лікарні святого Пантелеймона, фахівців з Великої Британії та США, щоб врятувати дитині життя та відновити здоров'я. 

Таким чином, спільними зусиллями медики виконали низку операцій. Зокрема, відновили цілісність грудної клітки та правої легені, а також печінки. Для таких операційних втручань знадобилося багато донорської крові.

Після довгого лікування стан дитини покращився. Артем знову бігає та вже навіть грає у футбол.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові вперше в Україні застосували для пересадки печінки апарат, який подовжує час перебування органу поза тілом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: