СБУ: арештували активи депутата-зрадника із Херсонщини

image-97
Фото: СБУ

В Україні арештували майно колишнього депутата Херсонської обласної ради. Він обійняв посаду очільника окупаційного «міністерства сільського господарства та рибальства» на тимчасово захопленій частині регіону.

Про це повідомили у Службі безпеки України у середу, 31 травня.

Йдеться про активи зрадника та його родичів — загалом понад 400 об’єктів нерухомості, серед яких 350 земельних ділянок загальною площею понад 1200 га на півдні України. А також десятки транспортних засобів, 15 банківських рахунків, а також корпоративні права в 5 агрокомпаніях і 3 торгових марках.

Загальна сума заблокованих активів становить 500 млн грн.

Його корпоративні права, торгові марки та банківські рахунки уже передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Ще частина майна фігуранта, яка наразі є на тимчасово окупованій території, також арештована і буде передана до АРМА одразу після звільнення Херсонщини.

В СБУ нагадують, колишній депутат входив до складу забороненої партії ОПЗЖ і після захоплення частини Херсонщини одним з перших підтримав російських загарбників. За таку «лояльність» гауляйтер Володимир Сальдо особисто запропонував йому керівну посаду в місцевій окупаційній адміністрації. Також він призначив зрадника керівником створеної агресором «міжвідомчої комісії щодо контролю за здійсненням перевезень сільгосппродукції».

На цій «посаді» він організовував розграбування майна місцевих аграріїв та вивезення українського зерна до росії.

Йому повідомили про підозру у колабораціонізмі та держзраді. Тепер йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадуємо, у травні СБУ арештувала «приховані» активи Вадима Новинського вартістю понад 10,5 млрд грн

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: