Молдова підтримує створення спеціального трибуналу щодо злочинів Росії

787

Президент Республіки Молдови Мая Санду під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським підтримала його формулу миру і виступила за створення спецтрибуналу.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

«Україна сьогодні забезпечує безпеку Молдови, і ми за це дуже вдячні. Молдова поважає суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах. Молдова також підтримує формулу миру, яку запропонував Президент Володимир Зеленський. І, звичайно, ми підтримуємо створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України», — зазначила Мая Санду.

Вона закликала світ підтримувати, вірити та інвестувати в Україну й Молдову, адже це внесок у демократію, стабільність і мир у Європі.

Читайте також: Президент України зустрівся у Молдові в межах саміту Європейської політичної спільноти з главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Нагадаємо, сьогодні зранку, 1 червня, президент України Володимир Зеленський прибув до Молдови, де він візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти.

Що це за саміт?

Європейська політична спільнота — загальноєвропейський урядовий форум. Його створили торік, після вторгнення Росії в Україну. Саміт є платформою, що об'єднує європейських лідерів для обговорення та пошуку рішень найбільш нагальних проблем Європи, таких як безпека, стабільність та енергетична стійкість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: