Шпигував за ППО: агент рф з Черкащини сяде за ґрати

photo_5462924807256524903_y
Фото: СБУ

У січні нинішнього року на Черкащині викрили російського агента, який шпигував за позиціями протиповітряної оборони та блокпостів. Його визнали винним у державній зраді.

Про це повідомили у Службі безпеки України 2 червня.

Ворожим поплічником виявився працівник місцевої лікарні, якого фсб дистанційно залучила до негласної співпраці торік у листопаді. За вказівками росіян він фотографував місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Особливу увагу звертав на бойові позиції української ППО. Також окупантів цікавили точні координати блокпостів, кількість присутніх там військових, їх озброєння і техніка.

Ще одним ворожим завданням був збір інформації щодо проведення мобілізації, рівня військової підготовки та вмотивованості українських захисників. Отримані відомості агент передавав через анонімний чат у месенджері, де прикріплював мітки з дислокацією об’єктів на електронній карті, кажуть у відомстві.

В СБУ пояснили: ця інформація окупантам була потрібна для підготовки серії ракетних ударів по регіону. Під час обшуку за місцем проживання зрадника вилучено мобільний телефон та планшет із доказами законспірованого листування з фсб. Також було виявлено паспорт зразка колишнього срср і прокремлівську символіку.

Суд визнав чоловіка винним у державній зраді та призначив йому покарання — 15 років позбавлення волі.

Напередодні у лавах Збройних сил України викрили зрадника, який збирав інформацію про озброєння та «полював» на ППО в Бахмуті на Донеччині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: