Збирав інформацію про озброєння та «полював» на ППО: у лавах ЗСУ викрили зрадника з Бахмута

photo_5458673309324528468_y
Фото: СБУ

Мешканця Бахмута на Донеччині до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну завербував представник ворожої розвідки Микита Климовський. Згодом зрадник пішов на службу у Збройні сили України, де передавав окупантам важливу інформацію.

Про це заявили у Службі безпеки України першого червня.

Після 24 лютого торік росіянин поставив своєму агенту перше розвідзавдання – повідомляти агресору про наслідки повітряних ударів по українському місту. Також окупантів цікавили точні координати мостових переходів у Бахмуті та на його околицях.

Згодом зрадник отримав від російської воєнної розвідки наступне завдання – прибути до Дніпропетровщини та мобілізуватися до лав Сил оборони.

Після зарахування до складу однієї з військових частин ЗСУ ворожий агент збирав інформацію про кількість особового складу та наявне озброєння в підрозділах.

Також фігурант передав агресору інформацію про можливі візити до гарнізону представників вищого командування Збройних Сил України.

Нині перевіряють інформацію щодо підготовки ймовірної диверсії проти посадовців ЗСУ.

Крім того, зловмисник намагався виявити місця базування української системи протиповітряної оборони та новітнього західного озброєння. Чоловіка затримали на спробі передати росіянам дані.

Для комунікації з воєнною розвідкою рф їхній поплічник використовував месенджер «Телеграм».

Під час обшуків у фігуранта виявлено два мобільні телефони, один із яких він використовував лише для зв’язку зі своїм «куратором» з ГРУ.

Затриманому повідомили про підозру у державній зраді. Йому загрожує довічне ув'язнення. Він під вартою.

Напередодні у Миколаївській області затримали інформатора росіян, котрий шпигував за бойовою авіацією Збройних сил України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: