Захід зробив усе можливе, щоб підготувати Україну до контрнаступу – Білий дім

630_360_1682353687-875
Фото: Укрінформ

Сполучені Штати вважають, що разом із союзниками належним чином забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу

З відповідною заявою виступив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Передусім, ми дуже задоволені, що покрили потреби України для проведення її контрнаступу станом зараз. Коли вони почнуть (наступ – ред.), це залежить від них, але ми впевнені, що зробили все можливе, і коли я кажу «ми», я маю на увазі не лише США, але й наших союзників і партнерів»,- підкреслив представник адміністрації.

За його словами, йдеться не лише про надання українцям систем ППО, що наразі є найактуальнішою потребою, але й про забезпечення бронетехнікою, артилерією, боєприпасами, а також проведенням навчань.

Він наголосив, що у міру продовження операцій ЗСУ та звільнення територій, українським силам знадобиться поповнення боєприпасів і техніки.

«Бойові дії – річ динамічна, і маємо бути певними, що ми також «динамічно» готові підтримувати їх надалі. Отже, ми багато чого зробили й готові продовжувати багато чого робити впродовж наступних днів і місяців», - підкреслив Кірбі.

Зазначимо, що Президент України Володимир Зеленський заявив, що перемогти сучасний російський терор можуть коаліція західних ракетних комплексів Patriot і винищувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: