Генштаб: на Луганщині армія рф доправила до шпиталю 20 вантажівок своїх поранених

895a20c-48be8ee-fotor-2023-2-11-7-4-47
Фото: скіріншот з відео Генштабу

3 червня, окупанти доставили двадцять вантажівок своїх поранених до будівлі школи, яку переобладнали під польовий шпиталь. Такий пункт знаходиться в одному з населених пунктів Сватівського району Луганської області.

Про це повідомили у вечірньому зведенні Генштабу Збройних Сил України. 

Там зазначили, що на зазначеному об’єкті лікування вже проходять близько двох сотень осіб.

Крім того, у Генштабі розповіли, що на Куп’янському напрямку, росіяни вимушені використовувати цивільні будівлі населених пунктів Харківської області для моргів, але без належного обладнання.    

За словами Генштабу, авіація Збройних Сил України за 5 червня завдала 18 ударів по районах зосередження армії рф та 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника. 

Крім того,  українські військові знищили 1 ворожий розвідувальний безпілотний літаючий апарат. Також ЗСУ завдали ударів по:

  •  2 пункти управління;
  •  10 районів зосередження живої сили;
  • озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс;
  •  3 артилерійських підрозділи противника на вогневих позиціях.

Нагадаємо, що у зведенні Генштабу підкреслюють, що росіяни надалі зосереджують основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Ситуація на напрямках фронту, де наступають окупанти за 5 травня

  • На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Невське Луганської та Спірне Донецької областей. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Іванівського, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Торецьк та Біла Гора Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалу спробу наступу поблизу Невельського. Завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Первомайське, Карлівка, Невельське Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі 8 атак противника в районі міста Мар’їнка, в той же час, ворог завдав авіаційних ударів в межах населеного пункту. Артилерійських обстрілів зазнали Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: