Маляр: на Бахмутському напрямку ЗСУ рухаються широким фронтом, є успіх

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

На Бахмутському напрямку фронту українські військові на деяких ділянках переходять до наступу.

Про це повідомила  заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Зокрема вона розповіла, що оборонна операція містить також контрнаступальні дії. Таким чином в деяких напрямках Збройні Сили України переходять до наступу.

За її словами на Бахмутському напрямку, українські захисники рухаються  доволі широким фронтом та мають успіх. Ганна Маляр підкреслила, що там ЗСУ займають «панівні висоти», а росіяни залишаються в обороні та хочуть утримати позиції.

Крім того, заступниця міністра оборони України зазначила, що армія рф в обороні також на півдні. Там тривають бої місцевого значення.

Маляр також пояснила, що росіяни активно запускають інформацію про контрнаступ, тому що їм потрібно відволікти увагу від поразки на Бахмутському напрямку.

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Іванівського, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Торецьк та Біла Гора Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.

На яких напрямках фронту наступають росіяни?

У ранковому зведення Генштабу, повідомили, де наступає армія рф:

  • На Куп’янському напрямку росіяни безуспішно наступали поблизу Новоселівського Луганської області. Атакували із авіації в районі Сергіївки Донецької області. Ворожих артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Довгеньке, Кутьківка, Дворічна, Западне, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.
  • На Лиманському напрямку окупанти наступали в районі Білогорівки Луганської області, але безуспішно. Артилерійських обстрілів рф зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку росіяни наступали у напрямку Іванівського, успіху не мали. Також окупати вдарили із авіації в районах Васютинське, Торецьк та Північне. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Біла Гора, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку армія рф не наступала. Однак росіяни атакували з авіації Авдіївку, а також обстріляли із артилерії райони населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Карлівка Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі атаки росіян в районі Мар’їнки. Також місто окупанти атакували із авіації та обстріляли із артилерії Гостре, Мар'їнку та Побєду Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: