Росіяни атакували Херсон забороненими боєприпасами, постраждала жінка, — ОВА

photo_5471875209863742847_w
Вибиті шибки у медзакладі Херсона, який атакували російсько-окупаційні війська у ніч проти 5 червня. Фото: скриншот із відео Херсонської ОВА

У ніч проти п'ятого червня та вранці російсько-окупаційні війська масовано обстріляли житлові квартали Херсона. Унаслідок цього постраждала городянка.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону.

За даними місцевої влади, відомо, що загарбники атакували місто із реактивних систем залпового вогню. Окрім цього, обстріли велися й забороненими запалювальними боєприпасами, що призвело до великої кількості пожеж.

«Через удари армії рф пошкоджено з два десятки житлових будинків, гаражі, автомобілі, два освітні заклади», — йдеться в повідомленні.

Тим часом росіяни атакували й один із медичних закладів. На момент обстрілу там перебували 135 пацієнтів та 44 медики. Обійшлося без жертв та поранених.

Однак внаслідок нічних обстрілів Херсона постраждала 47-річна жінка. Їй надали медичну допомогу на місці, від госпіталізації відмовилася.

Яка ситуація в області?

В ОВА кажуть, що росіяни також відкривали вогонь по Микільському Херсонського району: там зафіксували десятки «прильотів». Також пошкоджено житлові будинки та обʼєкт критичної інфраструктури.

Місцева влада також показала, який вигляд має місто після нічних та вранішніх атак ворога.

Що відомо про ситуацію на фронті?

За даними Генерального штабу Збройних сил України на ранок 5 червня, на Херсонському напрямкові окупанти обороняються, однак продовжують обстрілювати населені пункти. Так, загарбники вдарили із авіації у районі Берислава та Веселого на Херсонщині. А також Козацьке, Тягинку, Іванівку, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та Херсон.

Атаки рф по Україні 4 червня

У ніч проти четвертого червня російсько-окупаційні війська застосували для атак по Україні крилаті ракети повітряного базування та іранські дрони-камікадзе, повідомили у Генштабі вранці наступного дня. Українська протиповітряна оборона збила 4 із 6 ворожих ракет Х-101/Х-555 та 6 із 8 ударних безпілотники «Shahed».

Протягом минулої доби окупанти випустили по Україні 14 ракет та 40 разів атакували країну із авіації.

Поміж цим росіяни 51 раз стріляли із реактивних систем залпового вогню по населених пунктах та позиціях україсньких військ. Є постраждалі серед мирного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, заклади освіти, інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: