Мешканка Сокаля говорила російську пропаганду в маршрутці: її затримали

маршрутки4
Фото ілюстративне, з архіву редакції.

Поліція повідомила про підозру 59-річні жінці, яка зневажливо висловлювалася про українців та дежави загалом, а також говорила російську пропагану. 

Про це повідомили в поліції Львівської області.

Там зазначили, що інцидент стався ще 10 листопада 2022 року. Жінка під час проїзду у маршрутному таксі  висловлювала думки, які підривають довіру і повагу до українців ( національних традицій, культури та способу життя).

За результатами розслідування поліції, “це було вчинено з метою розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження честі та гідності української нації, державності та суверенітету, українських національних героїв й України як держави”.

Крім того, правоохоронці зазначили, що мешканка Львівщини нецензурно висловлювалась та вела проросійську пропаганду.

Тепер її загрожує штраф або обмеження волі на строк до п’яти років. Таке покарання передбачає частина 1 статті 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України провела спецоперацію на Яворівському полігоні, де викрила трьох зрадників, серед яких було двоє військових та медпрацівниця. Усі вони збирали інформацію для російської розвідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: