Спочатку виявила прищ: львівські лікарі видалили жінці пухлину на чолі

352742782_581843997419354_8218702970667310871_n
Пацієнтка з лікарем. Фото: Першого медичного об'єднання Львова

У лікарні Святого Пантелеймона медики прооперували жінку з 7-сантиметровою пухлиною на голові. Для цього нейрохірурги вперше задіяли нову методику з використанням 3D-моделювання.  

Про це повідомили в пресслужбі Першого медичного об’єднання Львова.

Там зазначили, що маленька «гулька» переросла у 7-сантиметрову пухлину і спотворила чоло жінки.  

Історія  жінки, яка мала пухлину на чолі

В лікарні розповіли, що 37-річна Олена працює кондитеркою в селі на Львівщині. Крім основної робити, також волонтерить: готує смаколики для українських захисників. Два роки тому жінка помітила на своєму чолі невідомий горбочок: чи то підшкірний прищ, чи то «гульку». 

Тоді жінка подумала, що це від косинки, яку носить на роботі. Але все-таки до лікаря звернулась. Спеціаліст направив її на обстеження, однак дослідження нічого не виявило і на деякий час Олена забула про цю горбинку.

Нещодавно «гулька» почала стрімко рости і деформувати чоло жінки. Олена навіть мусила приховувати дефект головними уборами. Тоді у жінки також з’явились втома та виснаження.

Жінка звернулася за допомогою до спеціалістів Лікарні Святого Пантелеймона. Цього разу медики виявили, що чоло Олени спотворила остеома - доброякісна пухлина, що виникає в структурах кісткової тканини.

За словами лікарів, її виявляють 10% пацієнтів з пухлинами. В Олени остеома розташувалась на лобовій кістці. У лікарні підкреслили, що пацієнтці ще пощастило, бо пухлина могла прорости в черепну коробку та пошкодити мозок. 

Після встановлення діагнозу медики прооперували жінку. Це зробили за допомогою  нової медотики  -  видалення пухлини з первинною 3D-пластикою. Для цього до проведення операції виготовляють титанову пластину, якою згодом закривають дефект.  

За словами медиків, вже на 7 день після операції Олена поїхала додому в прекрасному настрої та без жодних скарг. Однак за два місяці на жінка має пройти повторне обстеження.

Нагадуємо, раніше ми розповіли історію, як львівські лікарі врятували чоловіка, який не міг їсти та постійно мучився від болю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: