Постійно мучився від болю: львівські лікарі врятували чоловіка, який не міг їсти

a6121e10-ce1e-47fd-8bd2-5d8d5b6376f4
Пацієнт з лікарями. Фото: медичного закладу

У Львові медики прооперували 39-річного чоловіка, який мав вроджену ваду кишківника. Про хворобу він дізнався лише два роки тому. 

Про це повідомили в Першому медичному об’єднання Львова.

Там розповіли, що Дмитро не міг їсти та ходити в туалет. Впродовж двох років чоловік мучився від постійного болю в животі, здуття та закрепів. Після цього він звернувся до медичного закладу, де йому встановили діагноз: доліхосигма — подовження сигмоподібної кишки. В нормі її довжина — до 40 см, у Дмитра ж вона була — близько 70 см.  

Тоді в лікарні пацієнту запропонували  різні варіанти лікування, зокрема хірургічне втручання. Спочатку чоловік відмовився від операції і обрав консервативне лікування, що включало  спеціальну дієту та пігулки. Однак періодично його стан погіршувався. 

За словами львівської лікарні, два тижні тому Дмитрові скрутило живіт як ніколи раніше. Метеоризм був настільки сильним, що вже не допомагали жодні пігулки. Під час будь-якого руху чоловік відчував нестерпний біль у животі.  

Читайте також Львівські лікарі врятували хлопчика, який був поранений під час обстрілів Харкова

Згодом він знову звернувся до медичного закладу у Львові. Медики одразу з’ясували причину гострого стану: подовжена кишка утворила петлі, призвела до завороту кишок і непрохідності. У пацієнта з’явилася висока загроза інтоксикації, що загрожувало його життю. 

Після цього чоловік наважився на операції, яку йому виконали львівські хірурги Лікарні Святого Луки. Хірургічне втручання тривало півтори години та пройшло успішно.  

Тепер Дмитра вже виписали додому. Сьогодні він чудово почувається і радий, що нарешті може їсти без страху, що з’явиться дискомфорт чи біль.

Як зазначили у львівській лікарні, за  статистикою, кожна четверта людина має подовжену сигмоподібну кишку. І в 90% випадків ця патологія ніяк себе не проявляє впродовж життя.  

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові медики врятували руку українського захисника, якому осколок «прошив» долоню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: