«Щойно дозволять умови»: Канада підтримала вступ України в НАТО

111
Скрін з відео ОП

Під час зустрічі в Києві 10 червня президент України та прем'єр-міністр Канади ухвалили декларацію, у якій Оттава підтримала набуття членства України в НАТО, "щойно це дозволять умови"

Текст декларації оприлюднив Офіс президента України 10 червня.

Як зазначено, у межах НАТО Канада наголошує, що Україна має право обирати власні заходи безпеки. У той самий час Канада продовжує зосереджуватися на негайній підтримці для зміцнення здатності України до самооборони. 

Згідно з документом, Канада повністю підтримує Раду Україна – НАТО як майданчик для подальшого посилення та розширення поточної співпраці з метою сприяння реалізації шляху України до євроатлантичної сім'ї, відповідно до Бухарестської декларації.

"Канада підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови. Україна та Канада з нетерпінням очікують на розв’язання цих питань на Саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року", – йдеться у тексті декларації.

У свою чергу Президент Володимир Зеленський у суботу на пресконференції після зустрічі з прем'єрміністром Канади Джастіном Трюдо заявив, що сподівається, що лідери Франції, Німеччини та Польщі під час запланованої на понеділок зустрічі думатимуть про те, як прискорити вступ України до НАТО, передає Українська правда.

Зеленський повідомив, що в неділю в нього відбудеться телефонна розмова з президентом Польщі Анджеєм Дудою, у якій вони обговорять майбутню зустріч польського президента з лідерами Німеччини та Франції.

"Завтра у мене буде розмова з президентом Польщі, думаю, він мені скаже, про що ця зустріч.

Будемо сподіватися, що колеги думають про те, як прискорити вступ України до НАТО. Або ні, подивимося" - заявив він.

Як повідомлялося, заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов переконаний, що саміт НАТО у Вільнюсі зафіксує алгоритм вступу нашої держави до Альянсу.

А США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: