Найгірший сніданок: що не можна їсти вранці

dc3abba957a1034223f81f11bfa57d91
Фото: pixabay.com

Багато хто відмовляється від сніданку в надії позбутися від зайвих кілограмів, однак такий підхід тільки посилює проблему з надмірною вагою. Ранок задає настрій на весь день, саме тому так важливо починати його зі здорового ситного сніданку. Більшість із нас не знають, які продукти ідеальні для сніданку, а які є найгіршим варіантом.

Про це пише Lifestyle Asia, повідомляє ТСН.

Що не можна їсти на сніданок

Крупи з високоочищених злаків

Злаки  вони містять дуже багато цукру та практично не мають поживних речовин. Так, наприклад, каша швидкого приготування швидко підвищить рівень цукру в крові, не приносячи ніякої реальної користі організму.

Смузі

Починати сніданок зі смузі, не поєднуючи його з будь-якими іншими поживними продуктами, – не найкраща ідея. Лише склянка смузі, особливо якщо в ньому багато фруктів, сприятиме різкому стрибку цукру в крові, а потім – його різкому падінню. Тобто спочатку може здатися, що ви наїлися, але через деякий час у вас прокинеться звірячий апетит, що спонукатиме вас з'їсти багато "зайвих" калорій ще до обіду.

Протеїнові батончики

Ще один некорисний сніданок, який упакований і продається як здоровий варіант, — це протеїнові батончики.  Ці зернові протеїнові батончики містять дуже багато цукру та мало білка. В основному це додані цукри, що робить цей продукт одним із найгірших у цьому списку.

Фруктовий сік

Як і смузі, фруктові соки також містять велику кількість цукру. Можна подумати, що соки краще, ніж кава вранці, але, на жаль, це не так. Соки багаті на поживні речовини та антиоксиданти, але в них також значно менше клітковини, ніж у цілісних фруктах. Отже, краще не варто робити фруктові соки звичним варіантом сніданку.

Продукти, які не можна їсти сніданок

Систематичне вживання таких продуктів зранку може призвести до порушення кислотно-лужного балансу, підвищеного газоутворення, подразнення слизової оболонки шлунка, сприяти розвитку цукрового діабету і гастриту, пише jisty.com.ua. У цій статті ми розповімо вам про ті продукти харчування, яких не слід вживати натщесерце.

Холодні напої

Дієтологи радять починати день з прийому рідини. За їх словами, склянка води дозволяє “розігріти” ваш організм перед сніданком. Але це не повинна бути крижана вода з холодильника, так, як вона не здатна належним чином запустити процес травлення на початку дня, а лише викличе подразнення слизової оболонки шлунка і кишечника. Краще замінити холодний напій ледве теплим, кімнатної температури. Крім того бажано пити воду маленькими ковтками протягом декількох хвилин, а не залпом.

Кава

Багато хто не уявляє свій ранок без філіжанки кави, а деякі навіть не сядуть снідати, якщо перед цим не вип’ють горнятко чорного підбадьорливого напою. Однак варто подбати про своє здоров’я і відмовитися від цієї звички, оскільки ранкова кава на голодний шлунок подразнює слизову оболонку, підвищує секрецію шлункового соку і сприяє розвитку гастриту. Якщо ваш сніданок складається з однієї кави, будьте готові до того, що гіркоти, що володіють жовчогінними властивостями і провокують даремний викид жовчі, можуть змусити вас з самого ранку страждати від болю.

Sunny Forest Доброе утро 1 сентября 2014 года_1

Цитрусові

319803-1280x800

Любителі апельсинових і грейпфрутових соків, вам варто переглянути свій раціон харчування, оскільки вживання цитрусових натщесерце — це найкоротший шлях до гастриту. Кислоти, що містяться в цих плодах, роз’їдають стінки шлунка, провокуючи розвиток гастриту. Особливо обережним слід бути людям з підвищеним рівнем кислотності і хронічним гастритом.

Банани

Банани містять велику кількість магнію, який так необхідний для роботи серцево-судинної системи. З’ївши банан натще, ви можете спровокувати порушення кальцієво-магнієвого балансу.

12380725_1521478278144995_1845487564_o

Сирі овочі

Всі сирі овочі містять кислоти, а вони, в свою чергу, надавати дратівливий ефект на слизову оболонку порожнього шлунку. Тому, щоб уникнути виникнення гастриту або виразки шлунку, краще не їсти натщесерце овочі в сирому вигляді.

1439848649_d15794b8e2a45930a723d300b1d8539e

Випічка

У ранковий час утримайтеся від вживання здобної випічки. Дріжджі, які в ній містяться, сприяють виробленню газів в шлунку, що призводить до здуття, і, як наслідок, до неприємних відчуттів. Якщо ви не можете обійтися без хлібобулочних виробів, то намагайтеся вживати не дріжджове тісто.

b89dd9de462427388e3d1536e79f-th-rCr-sd-900x600

Солодощі

Солодощі шкідливі самі по собі, а натщесерце і поготів. Пов’язано це з тим, що відразу після пробудження підшлункова не спроможна виробити належну кількість інсуліну, що загрожує підвищенням цукру в крові і як результат – виникненням захворювань очей і розвитком цукрового діабету. Велика доза цукру, що потрапила в шлунок з ранку, змушує підшлункову працювати на знос, а тривале захоплення солодкими сніданками виводить підшлункову залозу з ладу.

7.-Сладости

Йогурт

Так, йогурт теж потрапив до цього переліку, як і інші кисломолочні продукти! Але, на відміну від інших продуктів зі списку, від вживання йогурту натщесерце немає особливої шкоди, але й користі теж. Вранці наш організм здатний самостійно справлятися, без йогуртових бактерій. Максимальну користь нашому організму принесе йогурт, якщо ми вживемо його через декілька годин після пробудження.

4.-Йогурт

Швидкі сніданки

Хоч реклами і запевняють нас у користі ранкового сніданку із солодких пластівців для здоров’я організму і стрункої фігури, насправді ніякої оспіваної користі ці продукти не приносять. Навпаки, будучи багатим джерелом вуглеводів, швидкі сніданки різко підвищують рівень цукру в крові, в результаті чого, в обід вас буде мучити “вовчий” голод, який може призвести до переїдання. Підсумок – підвищення ваги. Тож не вірте рекламі і харчуйтеся тільки здоровою і корисною їжею.

ekspres-snidanok

Бутерброди з ковбасою

Водночас на сніданок не можна вживати дріжджові хлібобулочні вироби і копченості. Дріжджі викликають здуття шлунка, а копчене м’ясо чи ковбаса примушує підшлункову залоза працювати наднормово, що може призвести до серйозних порушень метаболізму. Також натщесерце не варто їсти фрукти з високим вмістом грубої клітковини (такі як груша або хурма) і соки з них.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Часник

Не їжте з ранку страви, приправлені часником. У цьому продукті міститься речовина алліцин, яка подразнює стінки шлунка та жовчного міхура, тим самим порушуючи їх рухову активність.

chasnik1

Яєчня зі смаженим беконом та грінками

Здавалося б, яйце, м’ясо і підрум’янена гріночка – прекрасний варіант для тих, хто хоче отримати зранку велику порцію білка. Але тільки не у вигляді смаженого яйця з додаванням жирного бекону. Такий сніданок правильним не назвеш. Навряд чи ця страва подарує вам щось, крім зайвих калорій і труднощів у роботі травної системи.

5000x3624_yaichnitsa-bekon-pomidoryi-zavtrak

Гарний сніданок дає великий заряд енергії на весь день, піднімає настрій, допомагає зібратися з думками й провести час із користю й задоволенням. Тому прислухайтесь до наших порад і зробіть так, щоб ваш сніданок не перетворився у важке випробування для вашого організму.

Читайте також, що варто їсти на сніданок, щоб залишатися струнким

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: